לוגו לשכת האתיקה
חיפוש

כנסים

The Princess Srinagarindra Award 2023

גאווה בין לאומית והתרגשות עצומה – מכל המועמדים בעולם, זכו בפרס היוקרתי הממלכתי של נסיכת תיאלנד הכולל פרס כספי רב, 2 אחיות – ד"ר נוירת וגנר ופרופ' מרים הירשפלד מלשכת האתיקה של האחים והאחיות בישראל.

שגרירת תאילנד Pannabha Chandraramya קיימה ערב הוקרה בשגרירות בהרצליה ב1.6.23 בהשתתפות ד״ר שושי גולדברג – אחות ראשית ארצית וראש מינהל הסיעוד, מלי קושא – יו״ר לשכת האתיקה וממליצה על הפרס The Princess Srinagarindra Award. זוכות הפרס ובני משפחותיהם.

פרס הסיעוד היוקרתי הממלכתי של נסיכת תאילנד הוענק מכל המועמדים בעולם לשתי אחיות מישראל, פרופ' מרים הירשפלד וד"ר נורית וגנר בארמון בבנקוק.

וערב הוקרה כאמור התקיים אמש גם בישראל בשגרירות תאילנד.

לשתי אגדות הסיעוד יש קורות חיים מקצועיים ארוכים ומרשימים. וגנר (81) גדלה בחיפה, ואת לימודי הסיעוד שלה סיימה בתל השומר. היא גם הכירה שם את בעלה דני, כשנפצע בפעילות צבאית ביטבתה ושותק ברגליו. בהמשך עבדה בארצות הברית בשני בתי חולים, ואחר כך הייתה אחות אחראית בבית לוינשטיין ואחות בתי ספר ברמת־השרון. היא הפכה את בית הספר לסיעוד של קפלן לשלוחה של בית החולים הדסה והאוניברסיטה העברית, ובהמשך עבדה בהדסה ברפואה חברתית ועסקה בבריאות הציבור והקהילה. את הדוקטורט שלה עשתה באוניברסיטה העברית, והוא עסק בגורמים המשפיעים על אחיות בקבלת החלטות בדילמות אתיות בבתי חולים. בעלה כלכלן במקצועו, ויש להם שני בנים – אורי ויובל. יובל, ששותק מצווארו ומטה בעקבות תאונה כטייס מסוקים בחיל האוויר, ייסד את עמותת "נגישות ישראל", שמטרתה להפוך את ישראל למדינה נגישה בכל תחומי החיים לאנשים עם מוגבלויות.

הירשפלד (80) נולדה בניו זילנד להורים פליטי שואה מאוסטריה. כשהייתה בת שש חזרה עם משפחתה לווינה, ושם הוכשרה כאחות. היא עבדה בבלינסון, ואחרי מלחמת ששת הימים נשלחה למחלקת ההתאוששות ברמב"ם. בהמשך התמחתה בסיעוד אונקולוגי ובפסיכיאטריה בארה"ב, והוסמכה בתחום הגריאטריה בסן־פרנסיסקו. את הדוקטורט שלה עשתה באוניברסיטת קליפורניה בסן־פרנסיסקו, וכשחזרה ארצה הייתה אחראית מטעם אוניברסיטת תל־אביב על תוכנית שריכזה חמישה בתי ספר לתוכנית אוניברסיטאית. במשרד הבריאות התרשמו מהישגיה, והיא מונתה לאחות הראשית של ארגון הבריאות העולמי מטעם ישראל. בז'נבה עבדה 14 שנה. בגיל שישים הקימה במכללת עמק יזרעאל את החוג לסיעוד, ולימדה בו עד יציאתה לגמלאות

שתיהן חברות בלשכת האתיקה של האחים והאחיות.

בוועדת הפרס הבינלאומית יושבות האחות הראשית לשעבר של ארה"ב, האחות הראשית לשעבר של אנגליה ופרופסורית חשובה מיפן. הן החליטו לבחור בנורית ומרים בגלל הפעילות רבת השנים בנושאי אתיקה וזכויות אדם.

אנו בלשכת האתיקה פועלים ללא לאות לקידום שיח אתי והענקת טיפולי שיוויוני לכל הבאים בשערי מוסדות מערכת הבריאות ללא הבדל גזע, דת, מין.